Giant Pandas
美音、自然拼读、分级阅读与词汇复习
Table of Contents Meet the Giant Panda.
目录 见大熊猫.
4 Food and Feeding.
4 食与食.
5 Giant Panda Life Cycle.
5个大熊猫 生命周期。
6 Giant Panda Survival.
6"巨熊猫生存".
10 Glossary.
10 词汇。
12 Index.
12 指数。
12 Meet the Giant Panda Giant pandas are among the most loved animals in the world.
第 12 条 相遇"巨熊猫""巨熊猫"是世界上最受爱戴的动物之一.
Members of the bear family, giant pandas are easily recognizable because of their thick black-and-white fur.
熊家族成员,巨型熊猫因其浓厚的黑白皮毛而容易被识别出.
Wild giant pandas remain in only one place on Earth—the forest-covered mountains of western China.
野生巨熊猫只留在地上一地——中国西部被森林覆盖的山脉.
They are so rare and endangered that they have become a symbol of the effort to protect Earth’s animals.
它们如此稀有和濒危,已成为保护地球动物努力的象征。
Height on all fours: 70 to 80 cm (28–30 in) Height standing upright: 170 cm (66 in) Length: 1.
四面高:70至80厘米(28-30英寸) 高:170厘米(66英寸) 长度:1.
83 m (6 ft) Weight: 90.
83米(6英尺)重:90.
7–109 kg (200–240 lbs) in the wild Pandas in zoos are heavier.
动物园野生熊猫体内的7-109公斤(200-240磅)重.
Males are slightly larger than females.
雄性比雌性略大.
Food and Feeding The name panda comes from the language of Nepal, a country near China.
食品和饲料 熊猫这个名字出自于靠近中国的尼泊尔语言.
Panda means “bamboo eater,” and bamboo makes up almost all of a panda’s diet.
熊猫的饮食几乎全部由竹子构成。
Bamboo, a kind of grass that grows extremely tall, is plentiful in the cold, damp, high mountains where pandas live.
竹子(学名:Conus publicensis)是生长于极高地上的一种花草,多生于寒冷潮湿的高山上,是熊猫栖息地.
Bamboo is low in the nutrients that pandas need for energy.
竹子在熊猫需要能量的营养物中含量较低.
For this reason, pandas must eat an amazing amount of bamboo in order to get enough nutrients.
为此,熊猫必须吃出惊人数量的竹子来得到足够的营养.
An adult panda spends as many as sixteen hours a day eating up to 18 kilograms (40 lbs) of bamboo.
一只成年熊猫每天要花多达16个小时吃18公斤(40磅)的竹.
GIANT Panda Life Cycle Giant pandas are mammals, and like all mammals, they give birth to live young and nurse them.
圭亚那 熊猫 生命周期巨熊猫是哺乳动物,和所有哺乳动物一样,它们生来就年轻活生生地并哺乳.
A female panda begins having cubs when she is five or six years old, and then she gives birth to only one or two cubs every few years.
雌性熊猫从5到6岁开始生出幼崽,后每隔几年生出一到两只幼崽.
A mother panda must work full-time to care for just one baby.
母熊猫必须全职工作,照顾一个孩子.
She usually raises only one cub and ignores any others, which then die of neglect.
她通常只抚养出一只幼崽,并忽略了其他任何幼崽,而后被忽略而死.
A newborn panda is as small as a hamster.
新生的熊猫和仓鼠一样小.
A panda mom is 900 times bigger than her baby.
一个熊猫妈妈比她的孩子大900倍
Do You Know?
你知道吗?
Pandas do not hibernate like other bears do.
大熊猫不像其他熊那样冬眠
They must eat year-round to get enough nutrients.
它们必须全年吃,才能得到足够的营养.
At birth, newborn pandas are tiny, blind, and completely dependent on their mother’s care.
新生儿熊猫出生时很小,盲目,完全依赖母亲的照顾。
Because they are so helpless, they are vulnerable to predators.
因为他们如此无助,所以容易受到捕食者的伤害.
A baby panda develops slowly and cannot walk until the age of four months.
一只小熊猫发育缓慢,并可以行走到四个月大.
It stops nursing and begins eating bamboo by the age of one year.
它停止哺乳,开始吃竹子到一岁.
During the first two years of its life, a panda cub stays close to its mother, learning how to survive in the forest.
在其生前的两年里,一只熊猫幼崽会留在她的母亲身边,学习如何在森林中生存.
The cub figures out how to find the best food plants and how to tell friend from enemy when it encounters other animals.
幼崽想出如何找到最好的食物植物,如何在遇到其他动物时告诉朋友与敌人.
A young panda’s biggest dangers are leopards and wild dogs.
年轻的熊猫最大的危险是豹和野狗.
A panda is an adult by the age of three, and it can fend for itself without its mother.
大熊猫在三岁时就已经成年了,没有了母亲,它也能自食其力.
It settles in an area called a home range, where it feeds alone.
它栖息在一个被称为家用牧场的地区,在那里它独自觅食.
Each panda gives other pandas signs to keep away from its home range.
每只熊猫都会给其他熊猫标记来远离它的家畜范围.
One sign is a smelly liquid that the panda releases from its body and rubs on tree trunks.
一种标志是有味的液体,熊猫会从体内放出并被树干所摩擦.
A panda also marks the edges of its home range by scratching the bark of tree trunks.
一只大熊猫也通过抓取树干树皮来标记出其家境范围的边缘.
This panda mother raises two cubs in captivity.
这只熊猫妈妈养了两只幼崽
Wild panda mothers usually raise only one cub at a time.
野生熊猫母亲通常每次只饲养一只幼崽.
Grizzly bear Giant panda ARE PANDAS REALLY GIANT?
灰熊大熊猫 潘达斯真的有天赋吗?
Giant pandas are actually one of the smaller kinds of bears.
巨熊猫其实是小熊的一种.
They are called “giant pandas” to distinguish them from red pandas, which also live in bamboo forests in China.
它们被称为"巨熊猫"来区分它们与红熊猫,它们也生活在中国的竹林中.
Turn to page 11 to see a red panda.
翻到第11页看红熊猫.
Female pandas usually remain solitary in their home range.
雌性大熊猫通常会留在家中隔离.
Males roam more widely and are more aware of their neighbors.
雄性漫游范围更广,更了解邻居.
When it is time to mate, males know where to find females and where to find their male rivals.
当交配的时候,雄性知道在哪里找到雌性,在哪里找到雄性对手.
Males fight for the right to mate with a female by pushing and bumping each other in a sort of panda sumo-wrestling match.
雄性为了与雌性交配的权利而斗争,在某种熊猫相扑的比赛中互相推倒相撞.
GIANT Panda Survival Giant pandas are in great danger of becoming extinct.
圭亚那 熊猫 生存 大熊猫濒临绝种.
No one is sure how many are left because they are hard to locate and study, but scientists believe that only about 1,000 giant pandas are still alive in the wild.
没有人知道有多少人因为难以定位和研究而留下了,但是科学家们认为只有大约1000只大熊猫仍然活在野外.
The biggest threat to pandas is the destruction of their forest homes.
对熊猫的最大威胁是摧毁了它们的森林家园.
China’s population is growing fast, and bamboo forests are being cleared for wood and farmland.
中国人口快速增长,竹林被清理出林木和农田.
Pandas are also in danger from hunters who want to sell their coats.
熊猫也从想卖出外衣的猎人处有危险.
Pandas are easy targets because they move slowly.
熊猫是容易的目标,因为它们移动缓慢.
The Chinese government now has strict laws to protect pandas, and it has created thirty- four preserves to protect their habitat.
目前中国政府有严格的保护熊猫的法律,并建立了三四个保护地来保护其栖息地.
Male pandas do not bite or scratch each other when they fight.
雄性熊猫在战斗时不会相咬或相挠.
Instead, they wrestle.
相反,他们摔跤。
Chinese farmers often cut down bamboo forests to make fields.
中国农民常砍伐竹林作田地.
Many zoos now have panda breeding programs in which scientists are studying how to help pandas survive in the wild.
许多动物园现在都有了熊猫繁殖计划,科学家们正在研究如何帮助熊猫在野外生存.
Concerned people around the world are working hard to keep giant pandas alive.
全世界关心的人都在为让大熊猫活命而努力.
Glossary endangered in danger of dying out (adj.)
词汇濒临死亡的危险(adj.)
completely (p.
页:1
4) extinct (adj.)
4)已灭绝(adj.
completely wiped out (p.
完全消灭 (p.
10) habitat (n.)
10) 栖息地 (n.
the natural environment of a plant or animal (p.
植物或动物的自然环境(p.
10) nutrients (n.)
10)养分 (n.
substances in food that nourish the body (p.
营养身体的食品中的物质(p.
5) predators (n.)
(5)食肉动物 (n.
animals that hunt and eat other animals (p.
猎取并食用其他动物的动物(p.
7) preserves (n.)
7) 保留(不详)
places where animals or plants are protected (p.
保护动物或植物的地方(p.
10) vulnerable able to be hurt easily (p.
10) 易被伤害的脆弱(p.
7) (adj.)
7) (中文(简体) ).
Do You Know?
你知道吗?
The red panda is not a close relative of the giant panda, even though it has a similar name.
红熊猫不是巨型熊猫的近亲,尽管其名称相近.
Red pandas are relatives of raccoons.
红熊猫是浣熊的亲属.
They live in the same bamboo forests as giant pandas.
它们和大熊猫生活在同一片竹林中.
Scientists raise panda cubs in zoos to help these animals survive.
科学家在动物园饲养熊猫幼崽来帮助这些动物生存.